Jan Borgerink

Albergen

Vanaf mijn 13e jaar heb ik reeds postduiven, op aandringen van mijn vader (voorheen zelf ook duivenmelker).
De eerste eitjes werden gehaald bij de toenmalige voorzitter Jan Meijer van de Rode Doffer te Harbrinkhoek.
Deze eitjes werden uitgebroed door mijn pauwstaartjes.
Later kreeg ik van verschillende liefhebbers uit de vereniging nog enkele jonge duifjes enz.
In 1984 had ik een probleem met mijn duiven en kwam zodoende in aanraking met het product Clinee-tril.

Clinee-tril

Dit leek wel een wondermiddel, want na het product ca. 3 dagen, 3x daags gegeven te hebben, begon de duif die er het slechts aan toe was weer uit zichzelf te vreten en te drinken. Daarna ging het snel beter met alle duiven en met de apart behandelde duif heb ik nog 2 jaar gevlogen en deze presteerde niets minder dan de anderen. De ziekte die ze toen hadden was waarschijnlijk paramyxo. Daarna heb ik na enkele jaren testen enz. het product officiëel op de markt gebracht. Hierdoor kwam ik met veel liefhebbers in kontact, die zeer met het produckt Clinee-tril waren ingenomen, door de goede prestaties die zij behaalden. Enkele van die liefhebbers wil ik hier noemen, aangezien zij mij ook de kneepjes van het vak leerden en ik toen de goede duiven op het hok kreeg. Wijlen Aad den Hartog, Gorinchem; Henk Kock, Ulft; Jan Karsten, Wierden, Eric Hamer Geesteren, enz.

Van Henk Kock heb ik vele goede duiven gekregen. In een bepaald jaar kon ik zelfs een komplete ronde jongen van hem ophalen. Hij wilde mij aan echt goede duiven helpen. Later kreeg ik meerdere koppels eieren en kleine jongen om over te leggen. Onder al die duiven en eieren zaten ook echte toppers, die mij zeer hoog brachten in het midfondkampioenschap van de CC Twente Rand. Enkele toppers waren de “144”, de”627″, de “009”, de “336”, enz.

Henk bedankt.

Een paar jaar geleden heb ik middels enkele bonnetjes duiven bijgehaald van de Comb. van Panhuis uit Leersum van het soort Heremans Cuesters en uit de Ché junior (Eijerkamp). Deze zitten nu op het kweekhok en enkele jongen ervan hebben zich reeds goed laten zien. Ook heb ik van de Comb. Poelman uit Erica, middels bonnetjes, enkele duifjes van het soort De Black Power gekregen, die bij Gerard Koopman zit. Dit jaar 2011, heb ik van de Comb. Kroesen uit Klazinaveen enkele Heremans Cuester duiven bij aangeschaft. Ook heb ik middels een bon een duif rechtstreeks van Leo Heremans gehaald. Ik kreeg een jong mee uit de Kim (dochter van de Olympiade) en uit de zoon van ‘De Jan’ x Natalia. Het is een mooie blauw witpen duivinnetje.

Nieuwe rennen voor de jonge duiven en de kwekers.

Afb0065   Afb0066   Afb0067   Afb0092 (2)  huldiging eendaagsefondspiegel 2014 007